Menü


Vinç Kiralama Hizmeti


Vinç, en çok ihtiyaç duyulan ve bu nedenle de en çok kiralanan araçlar arasında yer alıyor. Proje bazlı kullandıkları için satın almak yerine, kiralamak daha isabetli bir karardır. Bu nedenle vince ihtiyacı olan şirket veya kurumların satın almayı değil, vinç şirketlerinden bir süreliğine kiralamaları, daha az masraf yapmaları anlamına geliyor. Vinçlerin birden fazla türü var ve her türün özellikleri farklıdır. Vinçlerin türleri, kullanım amaçlarına geçmeden önce vinçlerle ilgili kısa bir malumat verelim…

Vinç nedir? Neden gerekiyor?


Vinçlerin temel ekipmanları; makara, halat veya zincir gibi dayanıklı malzemelerdir. Bu makineler; yükleme, boşaltma veya kaldırma gibi işlemlerin yapılması için kullanılıyor. Eskiden, birden fazla insanın kol kasıyla kaldırdıkları yükler, vinçlerle daha kolay bir şekilde kaldırılabiliyor. Bu açıdan bakıldığında vincin insan gücünden tasarruf sağladığı ve insan gücünün daha farklı alanlarda kullanılması imkanı yarattığını ifade edebiliriz.

Vinç kiralamak önemlidir. Hem insan gücünden tasarruf sağlanıyor, hem de ağır yüklerin hareket ettirilmesi anında iş güvenliği sağlanmış oluyor. Çünkü insanların ağır yükleri hareket ettirmesi ve taşıması, güvenli değildir. İnsan sağlığı açısından da riskleri vardır. Vinç mekanizmaları için böyle bir riskin söz konusu olduğu söylemek mümkün değildir. Ancak iş güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Vinç ile taşınan yüklerin düşme ihtimali vardır. Bu ihtimalin yaşanması halinde sahadaki insanların zarar görmesi muhtemeldir. Böyle bir durumun mevzubahis olmaması adına gereken tedbirlerin alınması önemlidir.

Vinç Kiralama hizmeti sunan şirketlerin yarattığı bir avantaj daha var. O da; taşıma, yükleme ve kaldırma gibi faaliyetlerin daha kısa süreler içerisinde tamamlanmasıdır. Bir firma veya şirket için zaman tasarrufu, para tasarrufu gibidir. İşlerin zamanında bitirilmesi, maliyetlerden de tasarruf yapmak demektir. Bu bakımdan yüksek iş performansı için makinelerin gücünden daha fazla yararlanmak lazımdır.

Vinç türleri nelerdir, nerelerde kullanılır?


İş hayatını kolaylaştırmak için makinelerin gücünden yararlanılması gerektiğini ifade etmiştik. Bunun verimli olabilmesi için, doğru makinenin veya doğru vincin doğru yerde kullanılması gerekiyor. İhtiyaçlara göre imal edilen ve tasarlanılan vinçler sayesinde her alanda etkin şekilde kullanılacak vinçler bulunuyor. Bu vinçlerin ihtiyaca göre tedarik edilmesi sayesinde fazla masraflardan da kurtulmak mümkündür. Çünkü ihtiyacınız olmayan bir veya birden fazla özelliğe sahip vinç kiralamak, masraflıdır. Basit bir iş için uygun olan vinç modelini kiralamak ise, daha doğrudur.

Sabit vinç nedir?


Bu vinçlerin kullanım alanı limanlar, inşaat alanlarıdır. Adından da anlaşıldığı gibi sabittir. Yatay yönlü çok az hareket etme kabiliyetleri vardır. Yük taşıma ve indirme gibi işlemlerde, harekete ihtiyaç duyulmayan alanlarda tercih edilen bir modeldir. Taşıma kapasiteleri oldukça yüksektir. Ağır tonajlı malzemeleri kaldırabilecek performansa sahip modelleri vardır. Liman, inşaat, gemi veya kullanılacağı alandaki maksimum yük potansiyeline göre bir modelin tercih edilmesi lazımdır.

Paletli vinç modelleri nedir?


Paletli vinç kiralamak isteyen kişilerin öncelikli ihtiyacı, zorlu arazi şartlarında çalışabilecek bir vinç modelini tedarik etmektedir. Bunu sağlayan en önemli vinç modeli ise, paletli vinçlerdir. Bu vinç modelinin sahip olduğu paletler, zorlu arazi şartlarında hareket edebilme yeteneğini artırır. Bu da, en ağır yüklerin bile bir yerden bir yere naklini kolay hale getirebilir. Farklı taşıma kapasiteleri vardır. Ancak daha çok, süreklilik arz eden işler ve ağır tonajlı taşıma gerektiren işlerde kullanılırlar.

Lastik tekerlekli vinç nedir?


Normal hayatta en çok görülen vinç modellerinden birisi, lastik tekerlekli vinçlerdir. Lastik tekerlekli vinç kiralamak isteyenler, kısa süreli taşıma ihtiyacını karşılamak için vinci kiralar. Bu vinçlerin yüksek tonajlı yükleri taşınması mümkün değildir. Daha hafif yüklerin nakliyesi için kullanılırlar. Kamyon üzerine monte edildikleri için hareket kabiliyetleri fazladır. Taşıma işinin güvenliği için sabitleme sistemleri vardır. Böylece taşıma sırasında kayma veya sarsılma gibi durumlar yaşanmaz. Kamyon tekerleri, yerden kesilerek, güvenli bir kullanım imkanı sunabilir. Bu vinç modeline mobil vinç de deniyor. Mobil vinç kiralamak isteyen kişilerin bilmesi gereken bazı avantajlar ve dezavantajlar var. Öncelikle mobil vinçlerin avantajlarından bahsedelim.


Mobil Vinç Avantajı


  1. İlk avantajı taşınabilir bir özelliğe sahip olmasıdır. Bu özelliği sayesinde bir yerden bir yere nakli hızlı şekilde gerçekleşebilir.
  2. Diğer vinç modellerine göre kullanılabilirlik açısından basit bir sisteme sahiptir. Ağır tonajlı vinç sistemlerindeki girift yapı söz konusu değildir.
  3. Kısa mesafeler arasında yüklerin hareket ettirilmesini sağlayabilir. ancak bir kamyon değildir; bu nedenle yüklerin uzun mesafe vinçle taşınması doğru değildir.

Mobil vinç dezavantajları nelerdir?


  1. Yüksek kapasiteli değildir. Bunun diğer bir anlamı, çok ağır yükleri taşıyamaz.
  2. Yüklerin kısa mesafeler içerisinde naklini sağlayabilir. Ancak uzun mesafeler arasında nakliye için tasarlanmış bir vinç modeli değildir.
  3. Kötü arazi şartlarında çalışma imkanı risklidir. Mesela, eğimli arazilerde kullanılan mobil vincin devrilme riski söz konusu olabilir. Bu da, iş güvenliği açısından sorun yaratabilir.

Mobil vinç ve iş güvenliğinin sağlanması

Mobil vinç kiralayacak kişilerin iş güvenliğiyle ilgili birtakım kuralları bilmesi, ve bunlara uyması lazımdır. Öncelikle mobil vincin taşıma yapması esnasında 20 metrelik bir güvenlik çemberinin oluşturulması lazımdır. Bu çember içerisinde siviller veya çalışanların olmaması gerekiyor. Mobil vinç sistemini uzman operatörden başkasının kullanması doğru değildir. Kazalara neden olabilir. Gerekli ikaz ve uyarı levhalarının asılmasına dikkat edilmelidir. Güvenlik tedbirleri alındığında daha sağlıklı bir çalışma gerçekleşebilir.


Ray üzeri vinç sistemleri nedir?

Kullanım alanları pek yaygın olmayan vinç modelidir. Sadece liman ve maden gibi yerlerde kullanılan vinç modelidir. İhtiyaç halinde, farklı noktalara monte edilmesi de mümkündür. Ray üzerinden hareket eden bir sistemle çalışır. 40 tona kadar taşıma kapasitesinin olduğunu ifade edebiliriz. Daha yüksek taşıma kapasitesine sahip modelleri de vardır.


Kule vinçler nedir?


Yüksek yerler için tercih edilen bir vinç modelidir. Lastik tekerlekli kamyonlar üzerine kurulu bir sistemdir. Ancak raylı sistemler üzerinde çalışan modelleri de kullanılabilir. Bunların eriştiği azami yüksekliğin altmış metre olduğunu söyleyebiliriz. İhtiyaca göre bu yükseklik mertebesinin aşılması mümkündür.


Kule vincin özellikleri nelerdir?


Kul vinç kiralamak isteyenlerin en çok merak ettiği bilgiler arasında vinçle ilgili özellikler geliyor. Bu vinç modeli, daha çok şantiye alanlarında kullanılıyor. Limanlar için olan modeli de vardır. Büyük bir kuleyi andırdığı için kule vinç adı verilmiştir. Sabit bir sistemdir; ancak yatay olarak biraz hareket etme kabiliyeti vardır. Bu vincin yüksekliği şantiyenin boyutuna göre ayarlanabilir. Yeni başlayan bir şantiyenin yüksekliği düşüktür. Buna göre vincin boyu da düşük olabilir. İnşaat tamamlandıkça, vincin boyu da arttırılabilir.

Bu sistemin yük taşıyıcısı BOM adı verilen bir kol ve mekanizmadır. Operatörün vinci kontrol ettiği kabine de BOM adı veriliyor. BOM kolunun en uçundaki yük taşıma kapasitesi 1500 kilo kadardır. Ancak içe doğru bu miktar artmaktadır. BOM kolunun en dibindeki taşıma kapasitesi, 6000 kilo kadardır.


Kule vinç nasıl kullanılıyor?


Kule Vinç herkes tarafından kullanılamaz. Örneğin, bir şantiye alanındaki usta veya işçi tarafından vincin çalıştırılması ve kullanılması yasaktır. Herhangi bir kaza yaşanması halinde istenmeyen sonuçlar doğabilir. Bu nedenle, vinç operatöründen başkasının BOM kabinine yaklaşması yasaklanmıştır. Operatörün ise, hem psikolojisi hem de fiziksel durumu iyi olmalıdır. Herhangi bir ilaç kullanmıyor olması lazımdır.

Kule vincin aksamlarının her zaman kontrol edilmesi gerekiyor. Yük taşınırken gerekli önlemlerin alınması icap ediyor. Taşıma sırasında işçi güvenliğin sağlanması lazımdır. Bunlara dikkat edilmesi halinde kule vinçten kaynaklanan kazanların yaşanması mümkün olmaz. Sağlıklı bir çalışma süreci yaşanabilir. Ancak kule vincin aksamlarına, halatlarına gereken önemin verilmemesi durumunda kaza riski kaçınılmaz bir hale gelebilir.


Vinç Kiralama Fiyatları ne kadar?

Vinç kiralama fiyatları vincin modeline göre değişiklik gösterebilir. Kule vinç veya mobil vinç arasındaki kullanım amacı, farkı ve vincin maliyetleri değişiktir. Dolayısıyla, sabit bir fiyat verebilmek mümkün değildir. Fiyatları, piyasanın canlılığı da önemli ölçüde etkiliyor. Özellikle, inşaatlarda kullanılan kule vinçlerin fiyatları yoğun şantiye dönemine girildiği dönemlerde yükselebiliyor. Ancak mobil vinç veya sepetli vinç modelleri gibi sistemlerin fiyatları aşağı yukarı çok oynamaz.

Vinç kiralama fiyatları, firmanın ücret tarifesiyle de ilgilidir. Bazı firmalar, yüksek kiralama bedelleri üzerinden vinç teslimi yapabilir. Ancak tüm bakımlarıyla ilgilenebilir. Bazı firmalar ise, fiyatları düşük tutabilir. Ancak operatör ücreti veya diğer bakımla ilgili süreçleri şantiye firmasına bırakabilir. İhtiyaca göre değişik çözümler ve paketlerden faydalanılabilir.

Vinç Kiralama Hizmetlerinde İndirim Fırsatı

İnternet'e özel Vinç Kiralama, İş Makineleri ve HafriyatHizmetlerinde %10 ile %15 arası İndirim fırsatını kaçırmayın. Detaylı bilgi için lütfen 0545 353 13 13 nolu çağrı merkezimizi arayınız.




Yorumlar : 0
Toplam Puanlar : 0
Ortalam Puan : 0